Rogaining OSM-kisat

29.7.2022 – 31.7.2022

Sulkava

OSM Rogaining 2022 SULKAVA 

Rogaining-suunnistuksen Suomenmestaruuskilpailu vuosimallia 2022 kilpaillaan Sulkavalla Partalansaaressa Suomen Rogainingliiton (Rogaining Finland ry) ja Northern Adventure Teamin isännöimänä.  Tapahtuman yhteydessä kilpaillaan ja jaetaan Suomenmestaruusmitalit myös opiskelijasarjassa. HUOM! OSM-kisana vain 24 tunnin sarja. 

Tapahtuma-aika 
 
29.-31.7. välisenä aikana oheisen ALUSTAVAN suunnitelman mukaan: 

Perjantai 29.7.2022 
14.00 Kilpailukeskus aukeaa 
18.00 Sulkava City Rogaining - tunnin sprintti kaupungintalon edustalta (alustava) 

Lauantai 30.7.2022 
07:00 Kilpailukeskus aukeaa 
09.00 24 tunnin sarjan karttojen jako alkaa 
12.00 24 tunnin sarjan startti (Sulkava SM 2022) 
13.00 MTB ja tossusarjan 2h ja 4h sarjojen startti 
17.00 MTB ja tossusarjan 2h ja 4h sarjojen maaliintulo 
18.00 24h sarjan Hashhouse aukeaa 
20.00 MTB ja tossusarjan 8h sarjan karttojen jako 
22.00 MTB ja tossusarjan 8h sarjan startti 

Sunnuntai 31.7.2022 
06.00 MTB ja tossusarjan 8h sarjan maaliintulo 
12.00 24 tunnin sarjan maaliintulo (Sulkava SM 2022) 
14.00 Palkintojenjako 
16.00 Kilpailukeskus sulkeutuu 

Kilpailukeskus 
Tapahtumakeskuksena toimii Sulkavan kunnassa, Partalansaaressa sijaitseva entinen Kaartilankosken kyläkoulu eli nykyinen Kaartilankosken kylätalo. 

Majoitus 
Suosittelemme että kilpailijat saapuvat Sulkavalle perjantaina ja majoittuvat joko kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä teltoissa tai vuokraavat mukavaa mökkimajoitusta osoitteesta www.visitsulkava.fi 

Nähtävyydet huoltajille 
Sulkavalla on paljon nähtävää ja koettavaa. Suosittelemme esimerkiksi tutustumaan Oravareittiin meloen, Sarsuinmäen tykkipatteriin, Kivikirkkoon tai Vilkaharjun luontopolkuun. 

Kilpailualue 
Kilpailualueena toimii Partalansaari, jonka kokonaispinta-ala on noin 170 km2. Partalansaarta ympäröivät suurimpina vesistöalueina itäpuolella Lepistönselkä, luoteispuolella Enonvesi ja lounaispuolella Haapaselkä. Saaren sisällä on yli 80 järveä ja lampea, joista suurimpia ovat Kulkemusjärvi ja Saajuu. Saaren tieyhteydet mantereelle kulkevat pohjoiseen Hakovirran yli kulkevan sillan kautta Sulkavan kunnan keskustaan ja etelään Kietävänsalmen poikki lossilla Viljakansaareen ja edelleen kantatielle 62 Puumalan kirkonkylän kaakkoispuolelle. Saaressa sijaitsevat Sulkavan puolella kaakossa Auvilan, pohjoisessa Kaartilankosken ja lännessä Karjulanmäen kylät. Puumalaan kuuluvat Keriniemen ja Kietävälän kylät. Vakituisia asukkaita saarella on noin 400. Lisäksi saarella on paljon mökkiasutusta erityisesti kesäaikaan. 

Kilpailumaasto 
Kilpailumaasto on monipuolista etelä-savolaista harvaanasuttua metsä- ja järvimaisemaa, jossa on paljon metsäautoteitä sekä jonkin verran vanhoja ja uusia metsätöistä syntyneitä ajouria. Järviä ja lampia saarella on yli 80. Ne tuovat mukavan lisän reittisuunnitteluun sekä mahdollistavat virkistäytymisen kilpailun aikana. Saaren metsät ovat hyvin monimuotoisia, onhan saarella tehty metsätöitä kautta historian ja näin metsien ikä vaihtelee avohakkuista jopa 150 vuotta vanhaan puustoon. Kaupunkialueelle tyypillisiä polkuja, ns. single track - polkuja, ei juurikaan ole. Suurin osa metsissä olevista ajourista on traktoreiden tai metsäkoneiden tekemiä ja niiden kulkukelpoisuus vaihtelee erinomaisesta hiukan hitaampaan. Saarella on erityisen paljon kauniita omakotitalon kokoisia kiviä, jotka löytyvät kartasta ja muutamaa niistä myös kilpailijat pääsevät ihailemaan. Maastossa kilpailijat voivat tavata myös suomalaiseen erämaametsään kuuluvia eläimiä, jotka kuitenkin juoksevat kilpailijaa kovempaa karkuun ennen kuin niihin törmää. 

Sarjat 
JALKAISIN LIIKKUVILLE: 24 tuntia tossulla, todellisille Rogaining harrastajille (virallinen SM 2022) 8 tuntia tossulla (miehet, naiset ja seka) -sarjat 4 tuntia tossulla (miehet, naiset ja seka) -sarjat 2 tuntia tossulla (miehet, naiset ja seka) -sarjat 

MAASTOPYÖRÄLLÄ LIIKKUVILLE: 8 tuntia MTB (miehet, naiset ja seka) -sarjat 4 tuntia MTB (miehet, naiset ja seka) -sarjat Joukkueet Joukkue muodostuu 2-5 henkilöstä, jotka liikkuvat koko kilpailun ajan yhdessä.

Pakolliset varustee
Lista pakollisista varusteista julkaistaan Bulletin 1:ssä. Kilpailutiedotteiden aikataulu Bulletin 1 julkaistaan 15.6.2022 Bulletin 2 julkaistaan 15.7.2022 

Ilmoittautuminen 
Ilmoittautuminen tästä -> aukeaa 15.1.2022 klo 12.00 


Kilpailukartta 
Kilpailussa käytetään tähän tapahtumaan tehtyä rogaining-erikoiskarttaa, jonka mittakaava on 1:25 000. Käyräväli kartalla on 5 metriä. Myös apukäyriä käytetään muutamissa paikoissa kuvaamaan maaston upeita muotoja. Kilpailukartan ensimmäinen versio on tehty noin vuonna 1915. Tuo kartta (kopiona) on esillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytettävän kartan aineisto on Maanmittauslaitoksen aineistoihin perustuvaa. Aineistoa on parin viimeisen kesän ja syksyn 2021 aikana täydennetty noin tuhannen ajetun MTB-kilometrin ja noin 200 kävelykilometrin verran. Lisäksi keväällä 2022 toteutetaan useita maastokäyntejä kartan ajantasaistamiseksi. Rastit Kaikki rastit on varustettu elektronisella leimausjärjestelmällä. Kilpailukortin vuokra sisältyy osallistumismaksuun. 

Ruokailut 
Tapahtumassa on 24h tossusarjalle sekä 8h MTB ja tossusarjalle kisapäivänä kello 18 alkaen avoinna oleva “ hash house”. Tarjolla on juotavaa ja pientä naposteltavaa kuten karkkia, sipsejä ja keksejä. Lisäksi maastossa on useita juomarasteja, joilta saa vettä. Juomarastit on merkitty karttaan. Maaliintulon jälkeen tarjoillaan (sarjasta riippuen) aamupala tai lounas. Nämä tarjoilut sisältyvät osallistumismaksuun.

Osallistumismaksut 
Osanottomaksut Joukkueen osanottomaksu on yksittäisten osallistujien yhteenlasketut osanottomaksut. Esimerkiksi 3 hengen joukkue 24 tunnin sarjaan ennen 31.1. maksettuna on 3 x 69 € = 207 € OSM-kisoihin osallistuvat joukkueet saavat 15€ / hlö alennuksen mikäli joukkueen jäsenet ovat Opiskelijoiden Liikuntaliiton jäseniä koodilla OLL15.  Katso täältä oletko OLL:n jäsen. 

24h sarja: maksettu ennen 31.1. 69€/hlö, maksettu ennen 31.5. 89€/hlö, maksettu ennen 27.6. 109€/hlö

8h: maksettu ennen 31.1. 49€/hlö, maksettu ennen 31.5. 69€/hlö, maksettu ennen 27.6. 89€/hlö

4h / 2h: maksettu ennen 31.1. 39€/hlö, maksettu ennen 31.5. 59€/hlö, maksettu ennen 27.6. 79€/hlö

Palkinnot 
Parhaat joukkueet kaikissa sarjoissa palkitaan. OSM 2022 -sarjassa lisäksi mitalit. 

Säännöt 
Kilpailussa noudatetaan kansainvälisen liiton (IRF) sääntöjä. Järjestäjän ilmoittamat poikkeukset ja täydennykset julkaistaan bulletineissä. 

Häirintäyhdyshenkilö:

Kilpailussa on häirintäyhdyshenkilö, jolle voi ilmoittaa mahdolliset häirintätilanteet.


Valokuvaus ja videointi 
Tapahtumasta paikalla häärii taas todennäköisesti ammattivalokuvaaja ja videokuvaaja. Kuvia käytetään tulevien tapahtumien ja lajin markkinointiin. Kuvat ja video tulevat myös kaikkien nähtäville, jotta halukkaat niitä pääsevät katselemaan. Osallistumalla tapahtumaan annat suostumuksesi kuvien ja videon julkaisemiseen. 

Viestintä 
Kilpailulla on oma instagram-tili @SulkavaOutdoor sekä hashtag-tunniste #SulkavaRogainingSM2022 Toivomme kaikkien kilpailijoiden käyttävän aktiivisesti oheisia tunnisteita kun postaatte kuvia. Tulemme palkitsemaan erikseen parhaan somettajan tapahtuman aikana. 

Yhteystiedot 
Tapahtuman järjestäjä: Northern Adventure ry Kilpailunjohtaja: Harri Hollo harri@multisport.fi GSM 0407440900 
Ratamestarit: Lauri Hollo & Jerry Aunula 
Tiedotus: Harri Hollo